Kunststof kozijnenKunststof deurenKunststof schuifpuienMuurisolatieDakisolatieVloerisolatieSubsidies

Geniet van comfort en bespaar op energiekosten

HEPRO spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een isolatiemethode die gericht is op het verminderen van warmteverlies in uw woning. De term "spouw" verwijst naar de opening tussen de binnen- en buitenmuur van uw huis. Door deze ruimte te vullen met HEPRO isolatiemateriaal, wordt de warmteoverdracht verminderd, wat resulteert in een energie-efficiëntere woning oftewel de schil van uw woning wordt gesloten. Spouwmuur isoleren kunt u zien als een van de belangrijkste isolatie mogelijkheden.

Door het vullen van uw spouwmuur kunt u na een dag al besparen. Zo bespaart u al gauw 30% op het energieverbruik en verbetert uw wooncomfort aanzienlijk.

Direct een offerte aan de keukentafel

Hulp bij de aanvraag van uw subsidie

25 jaar ervaring


Maak een vrijblijvende afspraak voor HEPRO spouwmuurisolatiescan

Duurzaam wonen start hier – lagere rekeningen, hoger wooncomfort.

Naam*
Telefoonnummer*
Woonplaats*
Opmerkingen
Please fill all the required fields!
Please accept terms and conditions to proceed

Nadat u het formulier hebt ingevuld, wordt u gebeld om een afspraak te maken met een adviseur. Deze afspraak is volledig gratis.

Direct een offerte aan de keukentafel

Hulp bij de aanvraag van uw subsidie

25 jaar ervaring


Waarom kiezen voor HEPRO?

Goed en netjes afgewerkt

"Goede ervaring. Alles in goede overleg geregeld."

Veendam

Vakwerk geleverd en aan alle afspraken gehouden

"Communicatie van tevoren was duidelijk en alle afspraken zijn nagekomen. De mannen hebben absoluut vakwerk geleverd. Heel blij met het resultaat."

Amsterdam

Uitstekend

"Goed geholpen door de vertegenwoordiger van Hepro. Offerte gekregen en vragen worden netjes afgehandeld via mail. Dag van plaatsing en afwerken allemaal keurig en netjes weer achter gelaten. Ben zeer tevreden over Hepro."

Marum

Benieuwd wat de HEPRO isolatiescan inhoudt?

Wij informeren u graag. Kiest u voor spouwisolatie, dan maakt u een verstandige keuze omdat het materiaal goed isoleert, wat resulteert in een energiezuinige en comfortabele woning.

De HEPRO isolatiespecialist komt bij u thuis. Samen worden wensen in kaart gebracht en worden de mogelijkheden omtrent isolatie besproken.

De isolatie adviseur voert een grondige inspectie uit in de bestaande spouwmuur. Op moeilijkere plekken wordt een Endoscopisch onderzoek uitgevoerd. Tenslotte wordt een meting van luchtvochtigheid uitgevoerd om een het advies compleet te maken.

De adviseur neemt voorbeeld materialen mee en legt de voor- en nadelen uit van de verschillende isolatiematerialen en methoden.

Na de afspraak overweegt de adviseur alle besproken aspecten en komt met een op maat gemaakt isolatieadvies. Tenslotte neemt de adviseur de eventuele landelijke subsidie voor isolatie met u door en ontvangt u een overzicht van uw snelle terugverdientijd.

Tenslotte wordt er een offerte op maat gemaakt. Hierbij kunt u kiezen om tevens kunststof kozijnen mee te nemen in uw isolatieplan en wordt er gekeken naar natuurvriendelijk isoleren. Op deze manier gaat isoleren op de beste manier!

De installatie van het te isoleren oppervlakte is snel en veroorzaakt minimale overlast. Gaten worden geboord in de voegen van de buitenmuur, waarna het isolatiemateriaal onder druk wordt ingespoten. Zodra de spouwmuur gevuld is, worden de gaten weer netjes gedicht. Het resultaat is een goed geïsoleerde muur die na isoleren zowel warmte in de winter vasthoudt als koelte in de zomer behoudt. Spouwmuur isoleren geeft dus vele voordelen.

In 2024 start HEPRO met het verduurzamen van uw woning door middel van isolatie en kozijnen! U wil graag uw huis isoleren? Wij helpen u graag als u de spouwmuur wil isoleren. Om u te ondersteunen in de zoektocht naar manieren om uw woning energiezuiniger te maken, is spouwmuurisolatie een van de cruciale energiebesparende maatregelen. Spouw isolatie is een investering en betaalt zich niet alleen terug in lagere energiekosten, maar draagt ook bij aan het verbeteren van het comfort in huis. Daarnaast verminderd u uw ecologische voetafdruk. Maak nu een afspraak en ontvang tevens een duurzaamheidsscan.

Uitstekende kwaliteit & service

Het beschermen van deze dieren is net zo belangrijk als het isoleren van uw woning. 

Natuurvriendelijk isoleren of natuurvrij isoleren heeft niets te maken met de materialen die worden gebruikt om uw dak of spouw te voorzien van isolatie. Echter heeft het alles te maken met het diervrij maken van uw spouw of dak. Door deze manier van isoleren te hanteren geeft u de dieren de kans om weg te vliegen voordat de isolatie begint.

Uiteraard isoleert HEPRO natuurvrij!

Spouwmuurisolatie

Samen sluiten we de schil van uw woning. Spouwmuurisolatie biedt u een scala aan voordelen die niet alleen het comfort van uw leefomgeving verbeteren, maar ook bijdragen aan energie-efficiëntie en kostenbesparing.

Gehele ontzorging van uw gehele project

Woonachtig in Groningen? Ontvang €20.000 tot €40.000 subsidie "Nij Begun"

Vele klanten hielpen we met het vervangen van hun kozijnen en de bijbehorende subsidie aanvraag en uiteraard doen we dit ook bij deze regeling voor spouwmuurisolatie.

In een notendop: woningeigenaars in de provincie Groningen en de Drentse gemeenten Tynaarlo, Noordenveld en Aa en Hunze komen in aanmerking voor de isolatie subsidie. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen woningeigenaren in- en buiten het versterkingsgebied. Woon je in het versterkingsgebied? Dan stuurt u uw isolatierekening naar het rijk en wordt deze 100% vergoed! Valt u daarbuiten maar woonachting in de provincie Groningen? Dan ontvangt u 50% vergoeding. Onderstaand de verdeling van de subsidie per woning eigenaar:

Versterkingsgebied -100% vergoeding tot een maximum van €40.000*
Buiten versterkingsgebied – 50% tot een maximum van €20.000*
*Specifieke voorwaarden van toepassing, zie rijksoverheid.

ISDE subsidie

Woont u in een van de overige provincies? Ook dan maakt u aanspraak op subsidie. Denk aan de ISDE subsidie. Met de ISDE regeling in 2024 heeft u twee opties. U kunt een of twee isolerende maatregelen toepassen. Hiervoor ontvangt u verschillende vergoedingen en zijn er verschillende voorwaarden van toepassing.

Profiteer van maximale subsidie maatregelen!|

Geniet van comfort en bespaar op energiekosten

Neem nu de stap naar een comfortabel en energiezuinig thuis.

Direct een offerte aan de keukentafel

Voldoet aan alle beschikbare subsidies

Gehele ontzorging van uw gehele project

Hoogwaardige spouwmuurisolatie materiaal

HEPRO levert hoogwaardige isolatiematerialen voor uw spouwmuur. Omdat niet elke spouwmuur hetzelfde is levert HEPRO meerdere soorten isolatie, namelijk;

 • HR EPS (geëxpandeerd polystyreen) parels
 • HR Greenfoam
 • Supafil


Het gekozen isolatiemateriaal om uw spouwmuur te isoleren is afhankelijk van enkele factoren. Hierdoor kan het beste spouwmuurisolatie per huis verschillen.

Knauf Supafil

Knauf Supafil, een spouwmuurisolatie, wordt ingeblazen door gaten met een standaard boordiameter van 18 mm in de buitenmuur te boren volgens een nauwkeurig patroon, wat optimale plaatsing garandeert en nazakken voorkomt. Het materiaal wordt onder hoge druk ingebracht, met mogelijk specialistisch werk en extra kosten voor smalle voegen. Bij verdiepingsvloerisolatie worden gaten van 18 mm in de houten vloer geboord, waarna de ruimte volledig wordt gevuld om warmteverlies te voorkomen. De gaten worden na het inblazen vakkundig gedicht, zonder het uiterlijk van de woning te veranderen.

HR++ EPS Parels

EPS parels, bekend om hun uitstekende isolatie en duurzaamheid, vormen een naadloze barrière tegen warmteoverdracht wanneer ze in de spouw worden geblazen, wat de algehele energie-efficiëntie van een woning verbetert. Dit maakt EPS Parels een geschikt materiaal voor spouwmuurisolatie, mits de spouwbreedte dit toelaat. Bij HEPRO worden de HR EPS parels eerst gemengd met lijm voor een optimale vulling van de spouwmuur. Met gespecialiseerde apparatuur worden de parels ingeblazen volgens een specifiek boorpatroon, voor een gelijkmatige verdeling. Na het proces worden de geboorde gaten zorgvuldig en vrijwel onzichtbaar afgedicht.

HR++ Greenfoam

HR Greenfoam, een isolatiemiddel met een open structuur schuim, kan worden toegepast in diverse toepassingen, zoals spouwmuren, dakhellingen en holle plafonds. In vloeibare vorm wordt het ter plekke in de spouwmuur gegoten en transformeert het tot een niet-plakkend, niet-zwellend schuim dat zelfs de kleinste kieren en naden doordringt voor een perfecte afdichting en optimale isolatiewaarde. Met het gebruik van lucht in plaats van CFK's bij het opschuimen, en eigenschappen zoals waterafstotendheid, dampdoorlatendheid en geurneutraliteit, voldoet HR Greenfoam aan de actuele brandweervoorschriften en biedt het een hoge isolatiewaarde, ongeacht het type woning.

Een geïsoleerde spouwmuur

Een geïsoleerde spouwmuur biedt aanzienlijke voordelen voor uw woning. Na spouwmuur isolatie wordt warmteverlies geminimaliseerd, wat uw energie verbruik verlaagd. Dit resulteert in een verminderde ecologische impact. Bovendien verbetert het wooncomfort door temperatuurschommelingen en behoren koudebruggen tot het verleden. Door spouwmuur te combineren met kunststof kozijnen, veranderd een renovatiewoning in een energiezuinige en duurzame woonomgeving.

Veelgestelde vragen

Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Niet alle huizen zijn geschikt om de spouwmuur te laten isoleren. Belangrijke criteria voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie zijn onder andere de breedte van de spouw, een smalle spouw is vaak ongeschikt. De staat van de gevel en de aanwezigheid van vochtproblemen. Onze ervaren isolatiespecialist zal een grondige inspectie uitvoeren om te bepalen of uw huis in aanmerking komt voor een van onze soorten spouwmuurisolatie. 

Voordat de isolatiewerkzaamheden beginnen, is het belangrijk om eventuele vochtproblemen aan te pakken, uiteraard wordt u hierover geadviseerd! Water en isolatiemateriaal gaan niet goed samen, dus een droge spouw schoon is essentieel voor het effectief isoleren van de spouwmuur.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie wordt uitgevoerd door isolatiemateriaal in de spouwruimte tussen de binnen- en buitenmuur te injecteren. Dit materiaal, vaak in de vorm van isolatieschuim of isolatieparels, vormt een barrière tegen warmte of kou overdracht. Het proces begint met een grondige inspectie van de spouwmuur om de geschiktheid van de woning vast te stellen. Let op niet elke woning is geschikt voor het toepassen van spouwmuur isolatie. Benieuwd of uw huis geschikt is voor spouwmuurisolatie? Wij adviseren u graag over de mogelijkheid van isolatiemateriaal in de spouw.
 
 

Hoe verloopt het proces van spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie wordt in de spouw gespoten met een zorgvuldig proces dat begint met een grondige inspectie van de spouwmuur. Nadat de geschiktheid van de woning is vastgesteld, een schone spouw, worden er kleine gaatjes geboord in de voegen van de buitenmuur volgens een specifiek boorpatroon. Vervolgens worden isolatiematerialen, zoals bijvoorbeeld HR EPS parels® of HR Greenfoam, in vloeibare vorm ter plekke verwerkt. Met behulp van speciale apparatuur worden deze materialen met precisie in de spouwmuur geïnjecteerd totdat de spouw gevuld is.

Hoe zit het met het onderhoud van spouwmuurisolatie?

Nadat uw spouw is gevuld vereist spouwmuur isolatie over het algemeen weinig onderhoud. Het isolatiemateriaal is duurzaam en behoudt zijn isolerende eigenschappen gedurende vele jaren. Het is echter raadzaam na isolatie om regelmatig de staat van de gevel en de spouw te laten controleren, vooral na hevige regenval, om ervoor te zorgen dat er geen vochtproblemen ontstaan

Is spouwmuurisolatie geschikt voor oudere huizen?

Ja, mits de spouwmuur breed genoeg is en in goede staat verkeert, een smalle spouw is vaak ongeschikt. Tijdens een inspectie van de isolatie adviseur zal uw spouw worden onderzocht op de mogelijkheden. 

Via het volgende stappenplan wordt uw spouw beoordeeld:

 • Visuele inspectie: De eerste stap is een visuele inspectie aan de buitenkant van de woning. De adviseur bekijkt de gevel op eventuele tekenen van spouwmuurproblemen zoals: scheuren, vervormingen of andere zichtbare gebreken.
 • Meetinstrumenten: De adviseur gebruikt speciale meetinstrumenten, zoals een endoscoop of borescoop, om in de spouw te kijken zonder de muur te beschadigen. Deze instrumenten worden via kleine gaatjes in de voeg ingebracht. Na de meting wordt de voeg weer gedicht.
 • Diktemeting: Met specifieke meetapparatuur meet de adviseur de dikte van de spouw. Een voldoende brede spouw is cruciaal voor een effectieve isolatie.
 • Vochtmeting: Het vochtgehalte in de spouw wordt gemeten. Een te hoog vochtgehalte kan problemen veroorzaken bij isolatie en kan wijzen op andere mogelijke problemen.
 • Bepalen van bouwmateriaal: De adviseur probeert het gebruikte bouwmateriaal in de spouw te identificeren. Dit kan bepalend zijn voor het type isolatiemateriaal dat het meest geschikt is.
 • Inspectie van ventilatie: De staat van bestaande ventilatieopeningen in de spouw wordt geëvalueerd. Indien nodig worden aanpassingen overwogen voor een goede luchtcirculatie.
Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie voor mijn woning?

Spouwmuurisolatie leidt tot lagere energiekosten, een verbeterd wooncomfort door een constantere binnentemperatuur. Daarnaast draagt het bij aan een lagere ecologische impact door een verminderd energieverbruik.

Welke materialen worden gebruikt bij spouwmuurisolatie?

HEPRO isolatie maakt gebruik van verschillende materialen voor het vullen van de spouw. Het is afhankelijk van uw type woning en manier van laten isoleren, welk materiaal het meest geschikt is. De materialen die HEPRO isolatie gebruikt zijn:

 • HR EPS (geëxpandeerd polystyreen) parels
 • HR Greenfoam
 • Supafil
Hoe lang duurt het om spouwmuurisolatie te installeren?

Het plaatsen van spouwmuurisolatie varieert, maar gemiddeld genomen wordt er een dag voor een standaard eengezinswoning gereserveerd.

Zijn er subsidies beschikbaar voor spouwmuurisolatie?

Ja, er zijn vaak subsidies beschikbaar.

Zo kunt u gebruik maken van de ISDE subsidie. Deze subsidie is landelijk. Vaak zijn er ook regionale subsidies beschikbaar. Wij adviseren daarom om dit na te vragen bij uw gemeente of maak een afspraak met de HEPRO isolatie adviseur. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om gebruik te maken van het warmtefonds

Hoe moet ik ventileren met spouwmuurisolatie?

Ventileren in uw woning blijft ontzettend belangrijk voor een aangenaam en vooral gezond leefklimaat.

Met spouwmuurisolatie veranderen vaak de ventilatie mogelijkheden van uw woning. Daarom wordt spouwmuurisolatie en kunststof kozijnen vaak gecombineerd. Met de kozijnen kunt u ventileren, door de verschillende ventilatiestanden of door het toepassen van een ventilatierooster in een vast raam. 

Interesse in spouwmuurisolatie?

Een geïsoleerde spouwmuur biedt diverse voordelen, waaronder aanzienlijke energiebesparing, lagere stookkosten, een constantere binnentemperatuur, verminderde afhankelijkheid van verwarmings- en koelsystemen, beperkte CO2-uitstoot, geluidsvermindering en een positieve invloed op de vastgoedwaarde en levenskwaliteit.

Met HEPRO isolatie helpen we u graag in het verduurzamen van uw woning. Of dit nu om kozijnen of om spouwmuren isoleren gaat, onze adviseurs staan voor u klaar. Neem vrijblijvend contact op voor een advies op maat.


Vrijblijvende afspraak aan huis

Hulp bij de aanvraag van uw subsidie

Maak een vrijblijvende afspraak voor HEPRO spouwmuurisolatiescan

Duurzaam wonen start hier – lagere rekeningen, hoger wooncomfort.

Naam*
Telefoonnummers*
Woonplaats*
Opmerkingen
Please fill all the required fields!
Please accept terms and conditions to proceed

Nadat u het formulier hebt ingevuld, wordt u gebeld om een afspraak te maken met een adviseur. Deze afspraak is volledig gratis.

Please wait