Kunststof kozijnenKunststof deurenKunststof schuifpuienMuurisolatieDakisolatieVloerisolatieSubsidies

Geniet van comfort en bespaar op energiekosten

HEPRO dakisolatie

Dakisolatie is een isolatiemethode die gericht is op het verminderen van warmteverlies via het dak van uw woning. Het dak is een van de grootste oppervlakken waardoor warmte kan ontsnappen, waardoor goede isolatie hier essentieel is voor het verbeteren van de energie-efficiëntie. Door het aanbrengen van HEPRO isolatiemateriaal op uw dak, wordt de warmteoverdracht aanzienlijk verminderd, wat resulteert in een comfortabeler binnenklimaat en lagere energiekosten. Dakisolatie kunt u zien als een van de belangrijkste stappen die u kunt nemen om uw woning energiezuiniger te maken en de algehele thermische schil van uw huis te verbeteren.

Dakisolatie is de meest rendabele en voordeligste manier om je woning te verduurzamen. Met het isoleren van jouw dak kun je tot wel 25% besparen op je energierekening!

Direct een offerte aan de keukentafel

Hulp bij de aanvraag van uw subsidie

25 jaar ervaring


Maak een vrijblijvende afspraak voor HEPRO dakisolatiescan

Duurzaam wonen start hier – lagere rekeningen, hoger wooncomfort.

Naam*
Telefoonnummer*
Woonplaats*
Opmerkingen
Please fill all the required fields!
Please accept terms and conditions to proceed

Nadat u het formulier hebt ingevuld, wordt u gebeld om een afspraak te maken met een adviseur. Deze afspraak is volledig gratis.

Direct een offerte aan de keukentafel

Hulp bij de aanvraag van uw subsidie

25 jaar ervaring


Waarom kiezen voor HEPRO?

Goed en netjes afgewerkt

"Goede ervaring. Alles in goede overleg geregeld."

Veendam

Vakwerk geleverd en aan alle afspraken gehouden

"Communicatie van tevoren was duidelijk en alle afspraken zijn nagekomen. De mannen hebben absoluut vakwerk geleverd. Heel blij met het resultaat."

Amsterdam

Uitstekend

"Goed geholpen door de vertegenwoordiger van Hepro. Offerte gekregen en vragen worden netjes afgehandeld via mail. Dag van plaatsing en afwerken allemaal keurig en netjes weer achter gelaten. Ben zeer tevreden over Hepro."

Marum

Benieuwd wat de HEPRO isolatiescan inhoudt?

Wij informeren u graag. Kiest u voor dakisolatie, dan maakt u een verstandige keuze omdat het materiaal goed isoleert, wat resulteert in een energiezuinige en comfortabele woning.

De HEPRO isolatiespecialist komt bij u thuis. Samen worden wensen in kaart gebracht en worden de mogelijkheden omtrent isolatie besproken.

De isolatie adviseur voert een grondige inspectie uit in de bestaande dak. Op moeilijkere plekken wordt een Endoscopisch onderzoek uitgevoerd. Tenslotte wordt een meting van luchtvochtigheid uitgevoerd om een het advies compleet te maken.

De adviseur neemt voorbeeld materialen mee en legt de voor- en nadelen uit van de verschillende isolatiematerialen en methoden.

Na de afspraak overweegt de adviseur alle besproken aspecten en komt met een op maat gemaakt isolatieadvies. Tenslotte neemt de adviseur de eventuele landelijke subsidie voor isolatie met u door en ontvangt u een overzicht van uw snelle terugverdientijd.

Tenslotte wordt er een offerte op maat gemaakt. Hierbij kunt u kiezen om tevens kunststof kozijnen mee te nemen in uw isolatieplan en wordt er gekeken naar natuurvriendelijk isoleren. Op deze manier gaat isoleren op de beste manier!

Dakisolatie is een van de belangrijkste stappen naar een energiezuinig en comfortabel huis. Warme lucht stijgt naar boven en verlaat de woning via het dak als deze niet is geïsoleerd. Wilt u de eerste stappen maken in het verkleinen van uw ecologische voetafdruk? Of wilt u kosten besparen op energie? Kies voor dakisolatie!

Bent u benieuwd hoeveel warmte u verliest door uw dak? Onze isolatie experts komen graag bij u langs om u inzicht te geven in de warmteverliezen van uw woning.

Samen met HEPRO de schil van uw woning isoleren. Kozijnen en dakisolatie voor maximale subsidie mogelijkheden. Op deze manier is het mogelijk om zo voordelig mogelijk te isoleren en weet u precies wat u het beste kunt isoleren.

Uitstekende kwaliteit & service

Het beschermen van deze dieren is net zo belangrijk als het isoleren van uw woning. 

Natuurvriendelijk isoleren of natuurvrij isoleren heeft niets te maken met de materialen die worden gebruikt om uw dak of spouw te voorzien van isolatie. Echter heeft het alles te maken met het diervrij maken van uw spouw of dak. Door deze manier van isoleren te hanteren geeft u de dieren de kans om weg te vliegen voordat de isolatie begint.

Uiteraard isoleert HEPRO natuurvrij!

Dakisolatie?

Samen sluiten we de schil van uw woning. Dakisolatie biedt u een scala aan voordelen die niet alleen het comfort van uw leefomgeving verbeteren, maar ook bijdragen aan energie-efficiëntie en kostenbesparing.

Gehele ontzorging van uw gehele project

Woonachtig in Groningen? Ontvang €20.000 tot €40.000 subsidie "Nij Begun"

Vele klanten hielpen we met het vervangen van hun kozijnen en de bijbehorende subsidie aanvraag en uiteraard doen we dit ook bij deze regeling voor dakisolatie.

In een notendop: woningeigenaars in de provincie Groningen en de Drentse gemeenten Tynaarlo, Noordenveld en Aa en Hunze komen in aanmerking voor de isolatie subsidie. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen woningeigenaren in- en buiten het versterkingsgebied. Woon je in het versterkingsgebied? Dan stuurt u uw isolatierekening naar het rijk en wordt deze 100% vergoed! Valt u daarbuiten maar woonachting in de provincie Groningen? Dan ontvangt u 50% vergoeding. Onderstaand de verdeling van de subsidie per woning eigenaar:

Versterkingsgebied -100% vergoeding tot een maximum van €40.000*
Buiten versterkingsgebied – 50% tot een maximum van €20.000*
*Specifieke voorwaarden van toepassing, zie rijksoverheid.

ISDE subsidie

Woont u in een van de overige provincies? Ook dan maakt u aanspraak op subsidie. Denk aan de ISDE subsidie. Met de ISDE regeling in 2024 heeft u twee opties. U kunt een of twee isolerende maatregelen toepassen. Hiervoor ontvangt u verschillende vergoedingen en zijn er verschillende voorwaarden van toepassing.

Profiteer van maximale subsidie maatregelen!

Geniet van comfort en bespaar op energiekosten

Neem nu de stap naar een comfortabel en energiezuinig thuis.

Direct een offerte aan de keukentafel

Voldoet aan alle beschikbare subsidies

Gehele ontzorging van uw gehele project

Dak isoleren met HFO open cel & gesloten cel PUR spray

HEPRO biedt u verschillende materialen om uw dak te isoleren. Een van de veel gebruikte materialen is HFO open cel, dat tevens wordt gebruikt bij vloerisolatie. open cel HFO en gesloten cel HFO zijn polyurethaan (PUR) isolatie schuimen op waterbasis. Polyurethaan is een uitstekend isolerend materiaal waardoor het veel toegepast wordt als isolatie van gebouwen.

Met PUR spray is het mogelijk om in één beweging uw woning winddicht te maken, goed te isoleren en een goede beschermlaag aan te brengen. De PUR spray kan op verschillende ondergronden hechten en is de ideale oplossing om uw huis perfect te isoleren en aan de isolatiewaarden te voldoen. Open cel HFO en gesloten cel HFO bevatten geen milieubelastende blaasmiddelen en wordt toegepast voor het isoleren van daken, plafonds, zolders, kruipruimtes en houtskeletten.

De purspray is door zijn structuur multifunctioneel en kan tevens worden ingezet voor het isoleren van een schuin en/of plat dak. Voor huizen met een zolder is zoldervloerisolatie een slimme keuze. Ontdek hoe je de ruimte onder het schuine dak optimaal isoleert en energie bespaart zonder concessies te doen aan comfort.

Ecologische isolatie: kies Isovlas isolatie

Steeds meer huiseigenaren kiezen voor ecologische isolatiematerialen. Isoleren met Isovlas isolatie is kiezen voor wooncomfort en een optimaal leefklimaat. Natuurlijke Isovlas bouwisolatie is immers optimaal temperatuur- en vochtregulerend. Omdat het van natuurlijke vlasvezels is gemaakt die hun natuurlijke vocht- en temperatuur-regulerende eigenschappen ook als isolatie behouden. Isovlas zorgt voor de ideale temperatuur op uw zolder. Met het gebruik van Isovlas verdwijnt er geen onnodige warmte via het dak en bespaart u geld op uw energierekening met een milieuvriendelijk product.

Ecologische dakisolatie biedt diverse voordelen voor het milieu, comfort en gezondheid. Deze isolatiematerialen, zoals schapenwol, hennep, vlas en gerecycled katoen, worden duurzaam geproduceerd en verminderen de ecologische voetafdruk. Ze bieden uitstekende thermische eigenschappen, wat resulteert in energiezuinige woningen en lagere energiekosten. Daarnaast bevorderen ecologische isolatiematerialen een gezonde leefomgeving door het ontbreken van schadelijke chemicaliën en emissies, wat de luchtkwaliteit verbetert en allergierisico's vermindert. Deze duurzame keuze draagt ook bij aan de waarde van je woning, aangezien milieuvriendelijke bouwmaterialen steeds meer worden gewaardeerd. Investeren in ecologische dakisolatie is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het welzijn van uw huis en toekomstige generaties.

Veelgestelde vragen

Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Niet alle huizen zijn geschikt om de spouwmuur te laten isoleren. Belangrijke criteria voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie zijn onder andere de breedte van de spouw, een smalle spouw is vaak ongeschikt. De staat van de gevel en de aanwezigheid van vochtproblemen. Onze ervaren isolatiespecialist zal een grondige inspectie uitvoeren om te bepalen of uw huis in aanmerking komt voor een van onze soorten spouwmuurisolatie. 

Voordat de isolatiewerkzaamheden beginnen, is het belangrijk om eventuele vochtproblemen aan te pakken, uiteraard wordt u hierover geadviseerd! Water en isolatiemateriaal gaan niet goed samen, dus een droge spouw schoon is essentieel voor het effectief isoleren van de spouwmuur.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie wordt uitgevoerd door isolatiemateriaal in de spouwruimte tussen de binnen- en buitenmuur te injecteren. Dit materiaal, vaak in de vorm van isolatieschuim of isolatieparels, vormt een barrière tegen warmte of kou overdracht. Het proces begint met een grondige inspectie van de spouwmuur om de geschiktheid van de woning vast te stellen. Let op niet elke woning is geschikt voor het toepassen van spouwmuur isolatie. Benieuwd of uw huis geschikt is voor spouwmuurisolatie? Wij adviseren u graag over de mogelijkheid van isolatiemateriaal in de spouw.
 
 

Hoe verloopt het proces van spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie wordt in de spouw gespoten met een zorgvuldig proces dat begint met een grondige inspectie van de spouwmuur. Nadat de geschiktheid van de woning is vastgesteld, een schone spouw, worden er kleine gaatjes geboord in de voegen van de buitenmuur volgens een specifiek boorpatroon. Vervolgens worden isolatiematerialen, zoals bijvoorbeeld HR EPS parels® of HR Greenfoam, in vloeibare vorm ter plekke verwerkt. Met behulp van speciale apparatuur worden deze materialen met precisie in de spouwmuur geïnjecteerd totdat de spouw gevuld is.

Hoe zit het met het onderhoud van spouwmuurisolatie?

Nadat uw spouw is gevuld vereist spouwmuur isolatie over het algemeen weinig onderhoud. Het isolatiemateriaal is duurzaam en behoudt zijn isolerende eigenschappen gedurende vele jaren. Het is echter raadzaam na isolatie om regelmatig de staat van de gevel en de spouw te laten controleren, vooral na hevige regenval, om ervoor te zorgen dat er geen vochtproblemen ontstaan

Is spouwmuurisolatie geschikt voor oudere huizen?

Ja, mits de spouwmuur breed genoeg is en in goede staat verkeert, een smalle spouw is vaak ongeschikt. Tijdens een inspectie van de isolatie adviseur zal uw spouw worden onderzocht op de mogelijkheden. 

Via het volgende stappenplan wordt uw spouw beoordeeld:

  • Visuele inspectie: De eerste stap is een visuele inspectie aan de buitenkant van de woning. De adviseur bekijkt de gevel op eventuele tekenen van spouwmuurproblemen zoals: scheuren, vervormingen of andere zichtbare gebreken.
  • Meetinstrumenten: De adviseur gebruikt speciale meetinstrumenten, zoals een endoscoop of borescoop, om in de spouw te kijken zonder de muur te beschadigen. Deze instrumenten worden via kleine gaatjes in de voeg ingebracht. Na de meting wordt de voeg weer gedicht.
  • Diktemeting: Met specifieke meetapparatuur meet de adviseur de dikte van de spouw. Een voldoende brede spouw is cruciaal voor een effectieve isolatie.
  • Vochtmeting: Het vochtgehalte in de spouw wordt gemeten. Een te hoog vochtgehalte kan problemen veroorzaken bij isolatie en kan wijzen op andere mogelijke problemen.
  • Bepalen van bouwmateriaal: De adviseur probeert het gebruikte bouwmateriaal in de spouw te identificeren. Dit kan bepalend zijn voor het type isolatiemateriaal dat het meest geschikt is.
  • Inspectie van ventilatie: De staat van bestaande ventilatieopeningen in de spouw wordt geëvalueerd. Indien nodig worden aanpassingen overwogen voor een goede luchtcirculatie.
Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie voor mijn woning?

Spouwmuurisolatie leidt tot lagere energiekosten, een verbeterd wooncomfort door een constantere binnentemperatuur. Daarnaast draagt het bij aan een lagere ecologische impact door een verminderd energieverbruik.

Welke materialen worden gebruikt bij spouwmuurisolatie?

HEPRO isolatie maakt gebruik van verschillende materialen voor het vullen van de spouw. Het is afhankelijk van uw type woning en manier van laten isoleren, welk materiaal het meest geschikt is. De materialen die HEPRO isolatie gebruikt zijn:

  • HR EPS (geëxpandeerd polystyreen) parels
  • HR Greenfoam
  • Supafil
Hoe lang duurt het om spouwmuurisolatie te installeren?

Het plaatsen van spouwmuurisolatie varieert, maar gemiddeld genomen wordt er een dag voor een standaard eengezinswoning gereserveerd.

Zijn er subsidies beschikbaar voor spouwmuurisolatie?

Ja, er zijn vaak subsidies beschikbaar.

Zo kunt u gebruik maken van de ISDE subsidie. Deze subsidie is landelijk. Vaak zijn er ook regionale subsidies beschikbaar. Wij adviseren daarom om dit na te vragen bij uw gemeente of maak een afspraak met de HEPRO isolatie adviseur. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om gebruik te maken van het warmtefonds

Hoe moet ik ventileren met spouwmuurisolatie?

Ventileren in uw woning blijft ontzettend belangrijk voor een aangenaam en vooral gezond leefklimaat.

Met spouwmuurisolatie veranderen vaak de ventilatie mogelijkheden van uw woning. Daarom wordt spouwmuurisolatie en kunststof kozijnen vaak gecombineerd. Met de kozijnen kunt u ventileren, door de verschillende ventilatiestanden of door het toepassen van een ventilatierooster in een vast raam. 

Samen sluiten we de schil!

Samen sluiten we de schil! HEPRO zijn doel is om de schil van uw woning te sluiten. Niet alleen met aluminium en kunststof kozijnen maar ook met isolatie. Op deze manier is het mogelijk om dubbel zoveel subsidie te ontvangen maar bespaart u ook maximaal op uw energiekosten. Wilt u meer informatie over het isoleren van uw dak? Neem contact met ons op voor een isolatiescan. Wij nemen uw dak mee maar kunnen u tevens adviseren over isolatie mogelijkheden gericht op uw spouw, vloer en bodem. Heeft u vragen? Neem contact op.


Vrijblijvende afspraak aan huis

Hulp bij de aanvraag van uw subsidie

Maak een vrijblijvende afspraak voor HEPRO dakisolatiescan

Duurzaam wonen start hier – lagere rekeningen, hoger wooncomfort.

Naam*
Telefoonnummers*
Woonplaats*
Opmerkingen
Please fill all the required fields!
Please accept terms and conditions to proceed

Nadat u het formulier hebt ingevuld, wordt u gebeld om een afspraak te maken met een adviseur. Deze afspraak is volledig gratis.

Please wait